Αγιασμός Νέας Κατηχητικής Χρονιάς

Με περίσσεια χαρά και συγκινησιακό φόρτο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου (Κυριακή του Σπορέως) ο Αγιασμός και η έναρξη της 11ης κατηχητικής χρονιάς του Κατηχητικού του Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνας. Ο Πρωτοπ. Δημήτριος Λουκίσας τέλεσε με ευλάβεια τον καθιερωμένο Αγιασμό και ευλόγησε το πλήθος των παρευρισκομένων πιστών, κατηχουμένων, κατηχητριών, γονέων και κηδεμόνων.

Κατόπιν, προέβη σε μια καθολική ανασκόπηση του έργου της Κατηχήσεως που, χάριτι Θεού, ακωλύτως επιτυγχάνεται από την 1η ημέρα που ο ίδιος τοποθετήθηκε να διακονεί στην Ι. Ναό μας μέχρι και σήμερα. Στη συνέχεια, παρουσίασε τις τέσσερεις Κατηχήτριες για το έτος 2021-2022 στους παρευρισκομένους, οι τρεις εκ των οποίων λαμβάνουν την τιμή, αλλά και τον Σταυρό της Κατηχήσεως προσώπων για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Θεολόγο κα Ευαγγελία Θεοχάρη, η οποία και φέτος θα είναι παρούσα και θα συνέχει με την πολύτιμη εμπειρία της το κατηχητικό έργο των παιδιών του Δημοτικού μετά της κας Φωτεινής Αρσενικού, Φοιτήτρια Θεολογίας  η οποία προέρχεται από μακρά θητεία ως κατηχούμενη στο θεοφιλές Κατηχητικό του Ι. Ν. Αγ. Ελευθερίου Πατησίων και δύναται να προσφέρει για πρώτη φορά στα κατηχητόπουλά μας τις γνώσεις και την αγάπη της. Το τμήμα του νηπιαγωγείου  θα κατηχούν οι κ. Παναγιούλα Σπυλιοπούλου, Νηπιαγωγός η οποία προέρχεται και αυτή από το Κατηχητικό του Αγίου Ελευθερίου και η κα Μαρία – Σταματίνα Βλάμη, τελειόφοιτος του Τμήματος αγωγής και φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία  Σημειωτέον ότι η κα Μαρία – Σταματίνα προέρχεται από τα σπάργανα του Κατηχητικού μας, όταν -ως παιδί ακόμα- προσήλθε να κατηχηθεί αρχικά από τον π. Δημήτριο και στη συνέχεια για πολλά χρόνια από την κα Κωνσταντίνα! Δεν είναι καθόλου τυχαίο που την Κυριακή του Σπορέως παρουσιάζεται ένα “δικό μας” παιδί, γαλουχημένο στο Κατηχητικό μας, να αναλαμβάνει να προσφέρει με τη σειρά του θεάρεστο έργο στα παιδιά μας. Ας ευχηθούμε να δίνει σε όλες ο Θεός φώτιση να εισάγουν με τη σειρά τους νέα πρόσωπα στην Εκκλησία.

Ακόμη, ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε ονομαστικά τους πιστούς που από την πρώτη στιγμή προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε οτιδήποτε τους ζητήθηκε και τους ζητείται προς όφελος του κατηχητικού έργου, όπως οι Επίτροποι και οι Κυρίες του Φιλοπτώχου  της Ενορίας μας.

Ξεχωριστή μνεία έγινε στο πρόσωπο της κας Κωνσταντίνας, που διετέλεσε για πολλά χρόνια Κατηχήτρια του Ναού μας και μεγάλωσε με την θεολογική και αγαπητική παρουσία της την κατηχητική αγκαλιά, του κ. Αντωνίου, της κας Σεβαστής και της κας Στυλιανής, κατηχητού και κατηχητριών που προσέφεραν ό,τι καλύτερο, αλλά που για οικογενειακούς λόγους και ελλείψεως χρόνου όλοι οι προαναφερθέντες αδυνατούν πλέον να προσφέρουν σε εβδομαδιαία βάση τις  προσφιλείς  υπηρεσίες τους.. Η όμορφη σύναξη ολοκληρώθηκε με το μοίρασμα στα παιδιά γραφικής ύλης, δώρων και, φυσικά, γλυκών και κερασμάτων.

Στον Αγιασμό ήταν παρόντες ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ¨Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ¨  Χάρης Τομπούλογλου    και η  Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας,  κα  Σοφία  Αμπατζή

Ως επιμύθιο εμείς να αναφέρουμε ότι κάθε χριστοκεντρική σύναξη δεν μπορεί παρά να είναι γόνιμη και οπωσδήποτε να αποφέρει καρπούς είτε στο εγγύς είτε στο μακρινό μέλλον, συγκεκριμένα όποτε θελήσει ο Θεός, όπως συνέβη με το παράδειγμα δύο σημερινών κατηχητριών μας.

Καλή χρονιά!