ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. ΜΙΑ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ ΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.  ΜΙΑ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ ΑΓΓΕΛΙΑ

Την Κυριακή 22/1/2023 πραγματοποιήθηκε η 2η κατηχητική συνάντηση της χρονιάς.

Μετά την Θεία Λειτουργία και αφού έλαβαν όλα τα παιδιά το πρωινό τους, τα παιδιά του Δημοτικού  διάβασαν από το κατηχητικό βιβλίο της Ιεράς Μητροπόλεως για τους 4 συγγραφείς των Ευαγγελίων,  Ματθαίο, Μάρκο, Λουκά, Ιωάννη, όπου οι ίδιοι αναφέρονται εκτενώς στο Πρόσωπο, Ζτη ζωή και στο Απολυτρωτικό Έργο του Ιησού  Χριστού. Ακολούθησε χειροτεχνία όπου τα παιδιά, σχηματοποίησαν τα ονόματα των Ευαγγελιστών με πλαστελίνη.

Στο προσχολικό  τμήμα  του κατηχητικού μας, μιλήσαμε για το Ιερό Ευαγγέλιο. Αν και η συζήτηση περί Ευαγγελίου και Ευαγγελιστών είναι μια εξεζητημένη συζήτηση για αυτήν την ηλικία, μαζί με τα παιδιά την απλουστεύσαμε ώστε να είναι ‘εύπεπτη’. Τα παιδιά ρωτήθηκαν αν έχουν ξαναδεί στην Εκκλησία τον Ιερέα που βγαίνει να διαβάσει το Ευαγγέλιο και η απάντηση ήταν θετική. Στη συνέχεια είδαμε μαζί ένα πραγματικό βιβλίο – Ευαγγέλιο και το σχολιάσαμε. Είπαμε ότι το Ευαγγέλιο σημαίνει καλά νέα. Μιλήσαμε και για τους  4  Ευαγγελιστές καθώς και για τους συμβολισμούς τους ως εξής: ο Ματθαίος ως Άνθρωπος, ο Μάρκος ως Λιοντάρι, ο Λουκάς σαν Μόσχος και ο Ιωάννης ως Αετός. Κλείνοντας, τα παιδιά έφτιαξαν το δικό τους Ευαγγέλιο από μεταλλιζέ χαρτόνια και στις σελίδες του κόλλησαν τους 4 Ευαγγελιστές.

 Η συνάντηση  ολοκληρώθηκε με άφθονο παιχνίδι στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας.

Η ανεκτίμητη αξία του Ιερού Ευαγγελίου είναι μεγάλη, διότι είναι ένας Πνευματικός Θησαυρός που μας προσφέρει Θεία Γνώση και Σοφία.