Η ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΕΙΟΠΙΤΑ ΤΟΥ 2023 ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα κάτωθεν του Ι. Ναού μας σε οικογενειακή ατμόσφαιρα, η Ευλογία  της Αγιοβασιλειόπιτας της ενορίας μας   από τον προϊστάμενο Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Ανδριόπουλο και τον υπεύθυνο του Φιλοπτώχου και Κατηχητικού Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Λουκίσσα.  

Μας  τίμησαν με την παρουσία τους, η Χαρά  Δαρσακλή, Τοπική Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας και Εκπρόσωπος του Δήμου μας, ο Χάρης Τομπούλογλου υποψ. Δήμαρχος, Χαράλαμπος Μπόβος πρ. Αντιδήμαρχος, Τάκης Αθανασόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος, Ρένα Σταματοπούλου μέλος ΔΣ του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, Κατερίνα Γιαζιτζή π. Προέδρος Αντιοχειτών Νέας Φιλαδέλφειας.

 

Μετά την τελετή οι ιερείς ευχαρίστησαν τους ενορίτες, τους φίλους   και τις κυρίες της ενορίας μας για το τσάι και τα εδέσματα που προσέφεραν. Το φλουρί της πίτας του Αγίου Βασιλείου πέτυχε στον Ιεροψάλτη μας Απόστολο Ντερέκη.

 Ακολουθήσε η πρώτη συνάντηση των παιδιών για το 2023, όπου διδάχθηκαν για τον βίο του Αγίου Βασιλείου και τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς. Ο Μέγας Βασίλειος υπήρξε ένας κορυφαίος Ιεράρχης, σπουδαίος Θεολόγος, όπου με την ενάρετη ζωή και την ανιδιοτελή του προσφορά στο συνάνθρωπο ανεξαρτήτως εθνικότητας και πίστης, αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

Καλή και Ευλογημένη χρονιά!