Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ενορία μας

Με λαμπρότητα και με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους μας και στους ηρωικούς Aγωνιστές του 1821.
Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνος, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών.
Το παρών έδωσαν τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και Μικρασιατικών Σωματείων καθώς και πλήθους πιστών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη νέα εποχή που σηματοδοτεί για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, με τον οποίο ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας και λύτρωσης και σαρκώνεται με την συγκατάθεση και την υπακοή της Παρθένου Μαρίας, η οποία αποδεικνύει εμπράκτως το μεγαλείο της δυνάμεώς Της, αλλά και την καθαρή, τέλεια και πλήρη αφοσίωση Της στο Θεό και στο θέλημά Του…………http://www.nif.gr/enoriaka-nea/i-eorti-tou-euaggelismou-tis-theotokou-stin-i-m-neas-ionias-kai-filadelfeias-2018/