Κοπή Αγιοβασιλειόπιττας

Κοπή Αγιοβασιλειόπιττας

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 τα παιδιά του κατηχητικού συμμετείχαν  στην τελετή  ευλόγησης της Αγιοβασιλειόπιττας της ενορίας μας.

 Στην κοπή της  πίτας του Αγίου Βασιλείου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου, δημοτικοί σύμβουλοι και ευλαβείς ενορίτες. Αφού πρώτα προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους από τις κυρίες της ενορίας  μας, τα παιδιά προσήλθαν στις αίθουσες όπου παρακολούθησαν το βίντεο που αναφέρεται στον βίο του Καππαδόκη Αγίου και στο έθιμο της βασιλειόπιττας.

 Τα παιδιά μέσα από τις κατασκευές και από την ανάγνωση του βιβλίου για την ενάρετη δράση του Μεγάλου αυτού Ιεράρχη και κορυφαίου συγγραφέα της Εκκλησίας μας(συνέταξε την Θεία Λειτουργία) οι μαθητές-μαθήτριες κατανόησαν πλήρως ότι στη ζωή μας οφείλουμε να δείχνουμε περισσότερη αλληλεγγύη με αληθινό σεβασμό και γνήσια αγάπη στον συνάνθρωπο μας. Με την ίδρυση της πολιτείας του ελέους δηλ. της Βασιλειάδας (αποτελείται από σχολείο, νοσοκομείο, γηροκομείο, πτωχοκομείο κ.τ.λ.) συμπεραίνουμε ότι ο Μέγας Βασίλειος αποτελεί αιώνιο παράδειγμα για όλους μας, καθότι υπήρξε μια ακούραστη ψυχή με ακέραιο ήθος, αγνές αρετές και ανεξάντλητη υπομονή.

Στο τέλος της κατηχητικής συνάντησης ο υπεύθυνος Νεότητας Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Λουκίσσας μοίρασε σε όλα τα παιδιά πρωτοχρονιάτικα δωράκια(μπρελόκ).

Καλό, χαρούμενο και ευλογημένο νέο έτος.