Οδεύοντας προς την Ανάσταση Κυρίου

Παραμονή της 25ης Μαρτίου στην εορτάζουσα ενορία μας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γαβριήλ, για να λάβουν χώρα διαδοχικά ο πανηγυρικός Εσπερινός και η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών. Αξιοσημείωτη στάθηκε η παρουσία του Δημάρχου Νέα Φιλαδέλφειας κ. Άρη Βασιλόπουλου και άλλων μελών του Δ.Σ., μετά των κ. Άννας Παναγιωταρέα και Λίνας Μενδώνη, εκπροσώπων του Υπουργείου Πολιτισμού και του κ. Χρήστου Αράπογλου, ως επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας». Ακολούθησε η πομπή της εικόνας του Ευαγγελισμού στις γύρω από την ενορία οδούς με πλήθος ιερέων και πιστών να ακολουθούν, υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου, των Προσκόπων, της Ελληνικής Αστυνομίας που συνέδραμε στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και, φυσικά, των παιδιών του Κατηχητικού σχολείου που -συνοδευόμενα από τις Κατηχήτριές τους- προπορεύονταν της ιεράς εικόνας κρατώντας αναμμένα φαναράκια, ελληνικές σημαίες, εκκλησιαστικά λάβαρα και εξαπτέρυγα. Κατά την επιστροφή στον Ναό μετά την απόλυση παρετέθη δείπνο στους επίτιμους καλεσμένους μας, επιμελεία των κυριών του Φιλοπτώχου Ταμείου και της Ερανικής Επιτροπής. Η ιερά πανήγυρη, λαμπρότερη από ποτέ, ετέθη συνολικώς υπό την εποπτεία των ιερέων μας, του Προϊσταμένου του Ναού π. Χρύσανθου Καρατζαφέρη και του π. Δημητρίου Λουκίσσα. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

Την Παρασκευή της Ε΄ εβδομάδας των Νηστειών τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Παναγία μας στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνας, όπου ο π. Χρύσανθος και ο π. Δημήτριος μετέφεραν λειτουργικά στους πιστούς που παρευρέθησαν και συμπροσευχήθηκαν το βίωμα της χαρμολύπης εν τω μέσω της πορείας προς το Πάσχα.
Την Κυριακή 2 Απριλίου τα παιδιά του Κατηχητικού, όλων των τμημάτων, δημιούργησαν όπως παραδοσιακά πράττουν κάθε χρόνο, τις πασχαλινές λαμπάδες τους στον προαύλειο χώρο της Αγίας Σοφίας, εφ’ όσον και ο καιρός το επέτρεψε. Θαυμάσαμε τα έργα των χειρών τους, διαπιστώνοντας ότι με αγάπη και μεράκι μπορούν να φτιαχτούν καλλιτεχνήματα, τα οποία φέρουν τη ιδιαίτερη σφραγίδα της μοναδικής προσωπικότητας κάθε παιδιού. Στο τέλος ο υπεύθυνος του Κατηχητικού έργου, π. Δημήτριος, μοίρασε στα παιδιά κομποσχοίνια και dvds με διδακτικές ιστορίες -για μικρούς και μεγάλους- από το Γεροντικό.

Μια διαφορετική πινελιά έδωσε στην ενορία μας την Τετάρτη 5 Απριλίου το Νηπιαγωγείο της Νέας Χαλκηδόνας, αφού τα παιδάκια -συνοδευόμενα από τις Νηπιαγωγούς τους- εκκλησιάστηκαν στην ενορία μας. Μετά το πέρας της Προηγιασμένης και αφού κοινώνησαν, έλαβαν μαζί με το αντίδωρο εικονίτσες και διάφορα παιχνίδια, πάντα προσφορά του Κατηχητικού. Στη συνέχεια, τα παιδάκια έψαλαν, μαζί με τις Νηπιαγωγούς και τον π. Δημήτριο, τα κάλαντα του Αγίου Λαζάρου. Ευχόμαστε ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση!

Κωνσταντίνα Κιτάντη, Θεολόγος-Κατηχήτρια.