Οι Κυριακές στο Κατηχητικό μας

Οι Κυριακές στο Κατηχητικό μας

 

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Την Κυριακή 3/12/2023 τα παιδιά αφού έλαβαν το πρωινό τους μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εν συνεχεία έπαιξαν υπαίθρια παιχνίδια και ακολούθως διδάχθηκαν την παραβολή του χαμένου προβάτου. Ο Ι. Χριστός υπήρξε άριστος αφηγητής παραβολών, καθότι αυτές καταλαμβάνουν το 1/3 της διδασκαλίας Του και αποτελούν αφορμή ώστε οι άνθρωποι να σκεφτούν, να προβληματιστούν και εν τέλει να εξάγουν συμπεράσματα, καθόσον αυτές είναι καθημερινές ιστορίες που φανερώνουν αλήθειες για τον Θεό και τις σχέσεις με τον πλησίον μας.

Έπειτα οι μαθητές-μαθήτριες μέσα από την ανάγνωση της παραβολής κατανόησαν ότι ο Ύψιστος στέκεται στο πλευρό όλων των ανθρώπων αδιακρίτως, παρέχοντας τους αδιάκοπη φροντίδα και απέραντη αγάπη.(Λκ 15 3-7).

 

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Στις 10/12/23 Μετά τη Θεία Κοινωνία και το πρωινό, τα παιδιά στη σημερινή κατηχητική μας συνάντηση, έμαθαν για την γέννηση του Κυρίου μας και γνώρισαν τα έθιμα του δωδεκαημέρου. Μερικά από αυτά είναι το Χριστόψωμο, που ετοιμάζεται παραμονές Χριστουγέννων για την ευλογία των ανθρώπων, η Αγιοβαασιλειόπιτα την Πρωτοχρονιά που είναι τυχερός όποιος βρει το φλουρί κλπ.

Ακολούθως τα παιδιά, αφού διάβασαν την ευαγγελική περικοπή της γεννήσεως του Θείου βρέφους και είδαν το σχετικό βίντεο, μιλήσαμε για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων που είναι η Αγάπη, η Καλοσύνη και η Ευαισθησία στις ανθρώπινες σχέσεις.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι ατενίζοντας το άστρο των Χριστουγέννων, οδηγούμαστε στον Μικρό Χριστό δηλ. στη Σωτηρία μας.