Προετοιμασίες στους χώρους του Κατηχητικού μας.

 

(του πρεσβ. Γεωργίου Χριστοδούλου)

 Αγαπητοί και σεβαστοί μας γονείς,

Η ενορία μας, προσκαλεί τα παιδιά σας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις συνάξεις και τις άλλες επωφελείς δραστηριότητες των κατηχητικών σχολείων.

Εκτός από τις πολύτιμες γνώσεις και την ωφέλεια που προσφέρει το σχολείο, το φροντιστήριο, ο αθλητισμός και η μουσική, μεγάλη σημασία έχει και η αγωγή σε θέματα πίστεως και ήθους. Διότι είναι ολοφάνερο ότι η σημερινή κοινωνία διέρχεται μια πολλαπλή κρίση: κοινωνική, οικογενειακή, πολιτισμική, θρησκευτική, ηθική. Η γενική κρίση των αξιών και θεσμών, αποτελεί πλέον ένα αισθητό και σοβαρό πρόβλημα της εποχής μας, και συχνά γίνεται αντικείμενο σχολιασμού και συζητήσεων.

Αν όμως και εμείς προσωπικά δεν λάβουμε μέτρα και δεν αυξήσουμε τις αντιστάσεις μας, το πρόβλημα συνεχώς θα αυξάνεται με αρνητικές βέβαια συνέπειες. Αναμφίβολα, ένα ισχυρό αντίβαρο στο εν λόγω ζήτημα, αποτελεί και η προσφορά των Κατηχητικών Σχολείων της Εκκλησίας. Μέσα από το απόσταγμα της διδασκαλίας του Ευαγγελίου, από τον ίδιο το λόγο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, τα παιδιά καλούνται να γνωρίσουν τις ανυπέρβλητες και αιώνιες αρχές και αξίες του χριστιανισμού, μια πολύτιμη παρακαταθήκη που θα τα συνοδεύει σε όλη τους την ζωή.

Η ευρύτερη προσφορά του Κατηχητικού σχολείου στους νέους σήμερα, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στα εξής ακόλουθα:

– καλλιεργεί την αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο,

– βοηθάει στη διάκριση των ποικίλων κινδύνων και παγίδων της ζωής,

– προσφέρει τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και αδιεξόδων που παρουσιάζονται στο διάβα της ζωής,

– καθοδηγεί στο δρόμο του ορθοδόξου χριστιανικού ήθους,

– διδάσκει το σεβασμό των αξιών της κοινωνίας μας,

– βοηθάει στην αποφόρτιση από την πίεση, το βάρος και την κούραση της εβδομάδος,

– συντελεί στην κοινωνικοποίηση μέσα από το ομαδικό πνεύμα των συνάξεων και της ψυχαγωγίας και

– συμπληρώνει το έργο των γονέων και των δασκάλων, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας υγιούς και ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας .

Το πρόγραμμά μας είναι γεμάτο από ωφέλιμες συζητήσεις & διδασκαλίες, ευχάριστα παιχνίδια, χειροτεχνίες, τραγούδια,  θεατρικά, εκδρομές και άλλες χαριτωμένες δραστηριότητες, υπό την ασφαλή επιμέλεια και καθοδήγηση, των πεπειραμένων και κατηρτισμένων  κατηχητριών.

Αναμνήσεις…