ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

 

28/4/2024 Την Κυριακή των Βαΐων τα παιδιά και πλήθος  πιστών αφού προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία και κοινώνησαν τα άχραντα Μυστήρια, πήραν  από τους Ιερείς τα βάγια και τα σταυρουδάκια.

Στο τελευταίο κατηχητικό μάθημα οι μαθητές-μαθήτριες διδάχθηκαν για την Ανάσταση του Σωτήρα Χριστού. Μέσα από τα ευαγγελικά κείμενα τα θεόπνευστα αυτά βιβλία που μας διαφωτίζουν και μας καθοδηγούν, τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι το ένδοξο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πίστεως μας.

 Ακολούθησε το διδακτικό βίντεο και η ζωγραφική της Λαμπροφόρου Αναστάσεως όπου αντιλήφθηκαν ότι ο Ι. Χριστός προσφέρει στην ανθρωπότητα την ζωή και το φως. “Εγώ ειμί το φως του κόσμου. Ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλά έξει το φως της ζωής.”Ιωάννην Η,12.” Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μετά την θλίψη των Παθών οι ψυχές μας γεμίζουν από ευτυχία και αισιοδοξία διότι ο Αναστάς Κύριος μας νίκησε τη φθορά και τον θάνατο και μας παρέχει ζωή και δύναμη για να τηρήσουμε το λυτρωτικό Του έργο.

Την λαμπρή αυτή ανοιξιάτικη νύχτα, αγαπημένοι και μονοιασμένοι όλοι μαζί κρατώντας τις Λαμπάδες με το Άγιο Φως που μας δίνουν οι Ιερείς νιώθουμε χαρά και αγαλλίαση ψάλλοντας τον Θριαμβευτικό Παιάνα της νίκης ήτοι το Χριστός Ανέστη.

Στο τέλος της κατηχητικής συνάντησης μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά από τον Ιδρυτή και υπεύθυνο του κατηχητικού σχολείου Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Λουκίσσα καθώς και ευχετήριες κάρτες.

 Φιληθείτε γλυκά χείλη με χείλη, πέστε Χριστός Ανέστη εχθροί και φίλοι. Κάθε πρόσωπο λάμπει απ’τ’ αγιοκέρι, όπου κρατούνε οι χριστιανοί στο χέρι. Δ. Σολωμός “Η ημέρα της Λαμπρής.”

Καλή Ανάσταση! Χαρούμενη Λαμπρή!

Ευαγγελία Θεοχάρη(Θεολόγος – Κατηχήτρια).