Χριστουγεννιάτικη εορτή

Χριστουγεννιάτικη εορτή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνας! Η εορτή ήταν αφιερωμένη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γαβριήλ, ο οποίος με την παρουσία του και τον λόγο του τίμησε την εκδήλωση και τους συμμετάσχοντες, συνοδεία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Επιφάνειου και του διάκου π. Αλέξιου. Η εορτή άρχισε με τα Κάλαντα των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια, το Προσχολικό και το Μέσο τμήμα παρουσίασε ποιήματα και τραγούδια. Ακολούθησε το Ανώτερο τμήμα, παρουσιάζοντας το ρώσικο θρησκευτικό παραμύθι: «Μια ξεχωριστή μέρα του μπαρμπα-Πανώφ». Στην εορτή εισήχθη και κιθαριστικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, από την Ελεάννα Στυλιανή Λουκίσσα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος απονεμήθηκαν Βραβεία Πνευματικής Προόδου στα παιδιά, μια πρωτοβουλία που φαίνεται ότι τα ενθαρρύνει στη μαθητεία της Ορθοδοξίας. Η εορτή ολοκληρώθηκε με τραγούδι από τα μικρά παιδιά και κεράσματα από τις κυρίες του Φιλοπτώχου.

Στην Αίθουσα του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εκτέθηκαν επίσης φωτογραφίες δραστηριοτήτων του κατηχητικού μας των τελευταίων επτά χρόνων.

Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ώστε ξεκούραστοι πλέον να συνεχίσουμε την κατηχητική μας πορεία! Με την ευχή το νέο έτος να είναι πλήρες της χάριτος του Κυρίου, καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Αποσπάσματα από λόγους των παιδιών του Ανωτέρου τμήματος:
«Στο Κατηχητικό τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα τις χριστιανικές αλήθειες, οι οποίες όμως τείνουν να είναι διαφορετικές από τις κοσμικές. Η ομορφιά, η ευστροφία και η ευγλωττία ενός παιδιού μπορεί να αποτελούν για το σχολείο στοιχεία ανάδειξής του, αλλά στο Κατηχητικό αναδεικνύεται η καλή και αθώα καρδιά. Ό,τι δηλαδή θα αναδεικνυόταν και στα μάτια του Χριστού.»
«Ο ορθόδοξος τρόπος ζωής φαίνεται παραστατικά μέσα από την ταπεινή μορφή του μπαρμπα-Πανώφ, ο οποίος είχε τέτοια πίστη, ώστε έβλεπε στο πρόσωπο κάθε συνανθρώπου του το πρόσωπο του Χριστού. Και όταν αναμένει κανείς τον Χριστό, η συμπαράσταση και η βοήθεια προς τους πάσχοντες αποτελεί φυσικό τρόπο ζωής.»
«Ο μπαρμπα-Πανώφ δεν ήταν ένας χριστιανός που πήγαινε μόνο τυπικά τις Κυριακές στην εκκλησία. Είχε μια πίστη δυνατή, υγιή και ζωντανή καθ’ όλη τη διάρκεια της κάθε ημέρας, ασκώντας στην πράξη το χάρισμα της αγιότητας και την αρετή της ελεημοσύνης. Το παράδειγμά του ας μιμηθούμε όλοι μας · όχι μόνο τις ημέρες των μεγάλων χριστιανικών εορτών, όχι μόνο τις Κυριακές όλου του χρόνου, όχι μόνο όταν μας ζητηθεί, όχι μόνο όταν άλλοι μας κοιτούν… Η αγάπη μας ας έχει χρόνο ενεστώτα!»
Κωνσταντίνα Κιτάντη, Θεολόγος – Κατηχήτρια