Χριστουγεννιάτικη Εορτή 2018

Με τις ευλογίες του  Ποιμενάρχου  μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας   κ.κ Γαβριήλ και την συμπαράσταση του προϊσταμένου του Ιερού Ναού μας, και Αρχιερατικού Επιτρόπου   Περιφέρειας π. Χρύσανθου Καρατζαφέρη,   τελέσθηκε και φέτος η Χριστουγεννιάτικη εορτή του Κατηχητικού μας, εντός θερμού οικογενειακού κλίματος.
Ο Υπεύθυνος του Κατηχητικού μας π. Δημήτριος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, παρουσίασε με οπτικοακουστικά μέσα διδακτικά σποτάκια, που βοήθησαν να κατανοηθεί η ορθόδοξη παράδοση των Χριστουγέννων. Τον λόγο, στη συνέχεια, ανέλαβε η κατηχήτρια κ. Κωνσταντίνα, η οποία τόνισε ότι τα παιδιά είναι του Θεού και ότι σε Αυτόν τα εμπιστευόμαστε στέλνοντάς τα στο Κατηχητικό, ευχαριστώντας παράλληλα τους γονείς για τη χρόνια ανταπόκρισή τους. Κατόπιν, η κατηχήτρια κ. Ευαγγελία παρουσίασε σε κολάζ εκτυπωμένων φωτογραφιών τα στιγμιότυπα του κατηχητικού έργου της παρελθούσης χρονιάς, μεταφέροντάς μας στον εκάστοτε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, αλλά και επεξηγώντας τη δογματική της ορθοδοξίας πίσω από κάθε στιγμιότυπο. Τέλος, ακολούθησαν τραγούδια από τα κατηχητόπουλα, μικρά και μεγάλα, και τους προσφέρθηκαν από την κ. Κωνσταντίνα και τον κ. Αντώνη τα καθιερωμένα πλέον, όπως κάθε χρόνο, χριστουγεννιάτικα δώρα τους, προσφορά της οικογενείας της κατηχήτριας. Επίσης δόθηκαν δωράκια στα παιδιά του προσχολικού τμήματος από τις κατηχήτριες και στα παιδιά του δημοτικού Χριστουγεννιάτικες Κάρτες. Αποχωρώντας, στο προαύλιο της Αγ. Σοφίας μας περίμεναν κεράσματα, για τα οποία είχαν φροντίσει ευσεβείς ενορίτισσές μας.
Την επομένη ημέρα, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, το Κατηχητικό πραγματοποίησε την εκδρομή του για το κλείσιμο της χρονιάς στη Μαρίνα Φλοίσβου, όπου έχει στηθεί για τις ημέρες των Χριστουγέννων το “Χωριό του Αη Βασίλη”. Τα παιδιά έπαιξαν με την ψυχή τους και χάρηκαν την εμπειρία αυτή, ανανεώνοντας το ραντεβού για την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019.

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!