25η Μαρτίου 2019. Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ενορία μας

 

 

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της μεγάλης και αρχαιότερης Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, τη συμμετοχή πολλών κληρικών και την παρουσία πλήθους πιστών.
Στο θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και στη νέα εποχή που σηματοδοτεί για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, με τον οποίο ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας και λύτρωσης, επισημαίνοντας, πως με την συγκατάθεση και την υπακοή της Παναγίας αποδεικνύεται εμπράκτως το μεγαλείο της δυνάμεώς Της, αλλά και η καθαρή, τέλεια και πλήρη αφοσίωσή Της στο Θεό και στο θέλημά Του.
Προ του τέλους του Εσπερινού και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του νέου Ιερού Παρεκκλησίου στην κρύπτη του Ιερού Ναού προς τιμήν του Μικρασιάτη Οσίου Πατρός ημών Σάββα του Ηγιασμένου (γεννήθηκε στην Μουταλάσκη της Καππαδοκίας).
Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος    Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του  Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία επι τη Εθνική Επετείω.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με τη συμμέτοχή μικρών και μεγάλων ενοριτών .
Το απόγευμα της ίδιας μέρας τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο.