25η Μαρτίου 2022. Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ενορία μας

Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2002 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μεγάλη δεσποτικο-θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνας.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, Μελών του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-N. Χαλκηδόνας και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως στην προσφυγική Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας, στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο και στην προσφορά της Υπεραγίας Θεοτόκου στοσχέδιο της Θείας Οικονομίας, το οποίο ξεκινά με την αποδοχή του μηνύματος από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ.

Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ξεκινά μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα, αφού η Παναγία μας δίνει σάρκα και οστά στον Υιό και Λόγο του Θεού, που έρχεται ανάμεσά μας και αγιάζει την ανθρώπινη φύση, τονίζοντας την ανάγκη που έχει ο άνθρωπος για σωτηρία, η οποία μας προσφέρεται μέσα από τη μετοχή μας στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος    Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του  Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω.

Οι κυρίες της ενορίας μας που φροντίζουν πάντα για τον στολισμό των εικόνων και γενικότερα για τον ευπρεπισμό του ναού μας.